sistem bms

Avantajele unui BMS. Cum poate beneficia business-ul tău prin acest sistem?

Un sistem de management al clădirii, cunoscut și sub denumirea de sistem de automatizare al clădirii, reprezintă o componentă de bază a funcționării eficiente a unei companii. Acesta oferă posibilitatea monitorizării și controlului echipamentelor mecanice și electrice, garantând astfel o funcționare sigură și productivă a operațiunilor de business.

Cu ajutorul său, compania ta poate reduce semnificativ costurile de operare, protejându-și, în același timp, bunurile și resursele fizice. Mai mult decât atât, un sistem inteligent de management al clădirii contribuie la gestionarea sustenabilă a energiei, protejând astfel mediul înconjurător și reducând consumul excesiv.

În acest fel, implementarea unui BMS poate aduce numeroase beneficii companiei tale. Printre cele mai importante se numără:

  1. Economisirea timpului și a banilor prin reducerea consumului de energie și optimizarea performanței.
  2. Adaptarea la nevoile companiei și la evoluția acesteia, cu posibilitatea integrării noilor tehnologii și a diverselor platforme externe.
  3. Creșterea valorii generale a spațiului de desfășurare a activității, dar și a companiei tale.
  4. Reducerea cu aproximativ 15% a costurilor anuale de funcționare și de mentenanță a echipamentelor mecanice și electrice.
  5. Asigurarea securității resurselor materiale, precum și a siguranței și confortului celor care își desfășoară activitățile în cadrul clădirii.
  6. Evitarea breșelor de securitate datorită managementului eficient al unui sistem de control acces, care asigură protecție împotriva oricărei acțiuni ce poate aduce daune companiei tale.
  7. Facilitarea monitorizării, analizei și a controlului tuturor sistemelor mecanice și electrice dintr-o singură locație, pe baza unei interfețe ușor de utilizat.
  8. Posibilitatea personalizării sistemului conform nevoilor clădirii sau proprietății, prin detectarea punctelor vulnerabile și soluționarea acestora.
  9. Reducerea cu 30% a costurilor de iluminare a spațiului prin automatizarea orelor de funcționare a sistemelor de iluminare, a gradelor de intensitate și a senzorilor de mișcare.
  10. Creșterea sustenabilității și a timpului de viață pentru diferite sisteme de operare și echipamente, cu rezultate în scăderea investițiilor anuale în ele.

 

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele utilizării unui sistem de management al clădirii. Astfel, el oferă nenumărate mecanisme de protecție și optimizare a proceselor de business, reducând astfel cheltuielile de operare și protejând sistemele împotriva uzurii. Mai mult decât atât, un BMS este integrat fizic și digital în infrastructura companiei tale, făcând astfel posibil controlul tuturor operațiunilor de funcționare.

Având în vedere creșterea constantă a cheltuielilor cu energia electrică, implementarea unui astfel de sistem reprezintă o decizie viabilă nu doar pe termen scurt, ci și pe termen lung. Cu ajutorul său, consumul este optimizat și limitat la nevoile reale ale spațiului.

Pe de altă parte, un BMS contribuie la confortul și siguranța persoanelor care activează în cadrul companiei tale. Acesta utilizează tehnologii avansate de control acces, supraveghere și detectare a intruziunilor pentru a asigura protecția împotriva oricărei amenințări la adresa securității. Astfel, sistemul de securitate poate fi personalizat pentru a răspunde vulnerabilităților proprietății.

Prin reducerea și optimizarea consumului, un sistem de management al clădirii contribuie și la protejarea mediului. Resursele nu sunt folosite în exces, ci sunt limitate la nevoile reale ale celor care ocupă un spațiu.

Toate aceste beneficii pot fi obținute de compania ta. Fă primul pas în optimizarea proceselor business-ului tău și contactează-ne pentru o consultanță gratuită.