detectie efractie

Soluțiile de prevenție și detecție a efracției – caracteristici, beneficii, importanță

Soluțiile inteligente de securitate, precum sistemele de detecție a efracției, ajută companiile să-și protejeze resursele materiale, oamenii și datele. Business-urile de pe tot globul pierd anual miliarde de euro din cauza securității necorespunzătoare și a lipsei unei protecții optime a diferitelor perimetre.

Sistemele de detecție a efracției vin tocmai pentru a elimina sau minimiza aceste daune, înregistrând, semnalizând și discurajând orice încercare de accesare neautorizată a unei proprietăți. Astfel, investiția în componentele acestora, printre care camere de supraveghere, alarme anti-furt și soluții de control acces, pot aduce companiilor beneficii importante pe termen lung.

Ce cuprind sistemele de detecție a efracției?

Asigurarea securității și a protecției organizației este esențială, aceasta putând fi realizată doar printr-o monitorizare constantă asigurată de senzori multiplii și de sisteme de raportare complexe. Senzorii semnalizează automat orice încălcare a securității, sistemele de alarmă putând însă fi operate și manual, cum este cazul butoanelor de panică sau urgență.

În funcție de modalitățile de proiectare, printre componentele unor astfel de sisteme se pot afla:

 • Senzorii de mișcare;
 • Senzorii magnetici;
 • Detectorii de spargere geam;
 • Detectorii de vibrație sau șoc.

Toate aceste dispozitive emit semnale sonore sau vizuale, transmițând mai departe informația spre sisteme complementare de management al clădirii, dar și către echipe de securitate interne sau externe. O altă componentă este reprezentată de barierele fotoelectrice, în special pentru întregistrarea timpurie a efracției într-un spațiu deschis. În acest fel, sistemele de prevenție și detecție a efracției pot fi proiectate astfel încât să satisfacă nevoi individuale, fiind personalizate pe caracteristicile spațiului și a proceselor de funcționare a acestuia din urmă.

 

Care sunt beneficiile soluțiilor de detecție a efracției?

Ținând cont de gradul ridicat de personalizare de care dispun aceste sisteme, ele aduc numeroase beneficii companiilor, indiferent de dimensiunile acestora sau de domeniul lor de activitate. Printre cele mai importante trebuie menționate:

 • Limitarea accesului în seifuri, case de marcat și spații ce conțin bunuri valoroase. Chiar dacă pierderea resurselor nu poate fi împiedicată în totalitate, ea poate fi îngrădită printr-un sistem de securitate inteligent, personalizat conform zonelor în care este instalat. Astfel, cele mai importante bunuri, dar și date ale companiei tale vor fi mereu protejate.
 • Prevenirea furturilor prin semnalizarea prezenței unui sistem de alarmă. Potențialii hoți doresc să rămână nedetectați, alegând astfel zone vulnerabile de acces. Orice semn al existenței unor instrumente de detecție a intruziunii îi poate determina pe aceștia să renunțe la planurile lor. La nivel statistic, business-urile care dețin un sistem de detecție a efracției au șanse semnificativ mai mici de a reprezenta ținta unor atacuri.
 • Notificarea persoanelor aflate în interiorul și în apropierea spațiului. Un avantaj central al soluțiilor de detecție a efracției este reprezentat de semnalizarea sonoră puternică prin intermediul dispozitivelor de alarmă. Aceasta crește posibilitatea ca persoanele situate în vecinătatea locației să alerteze, la rândul lor, instituțiile specializate. Mai mult decât atât, sistemele inteligente de securitate pot fi setate pentru a transmite informațiile indivizilor sau organizațiilor interesate.
 • Reducerea duratei unei tentative de furt. Un criminal va alege de obicei obiectele care nu se bucură de o monitorizare suficientă, dorind de cele mai multe ori să rămână nedetectat. În momentul în care intruziunea sa este descoperită, el va părăsi locul înainte de a finaliza crima. Limitarea intervalului duce la salvarea resurselor valoroase și la protecția oamenilor care se pot afla în interiorul clădirii.
 • Alertarea autorităților și serviciilor auxiliare de protecție. Soluțiile de detecție a efracției contribuie nu doar la minimizarea daunelor provocate de o intruziune, ci și la semnalizarea acesteia către organele de intervenție. Firmele de securitate și agențiile de poliție primesc în timp util datele cu privire la incident, crescând astfel șansa ca persoanele care sărvârșesc această infracțiune să fie identificate.
 • Creșterea preciziei reconstrucției incidentului. În afara sistemelor de securitate care dispun de supraveghere video sau a martorilor accidentali, cei responsabili pot scăpa ușor, iar prinderea lor ulterioară se poate demonstra a fi foarte dificilă. Situația este însă diferită atunci când există o soluție eficientă de detecție a efracției. În aceste cazuri, reconstrucția incidentului poate fi exactă, stabilindu-se punctul de intrare în clădire, zonele afectate, comportamentul persoanelor și oferindu-se imagini sau întregistrări video.
 • Oferirea unui sentiment de siguranță. Soluțiile de prevenție și detecție a efracției prezintă un alt avantaj, anume furnizarea unui sentiment de securitate. Cei prezenți în zonele monitorizate se simt protejați în permanență, ceea ce le oferă, de multe ori, un grad mai mare de productivitate.

 

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile soluțiilor de prevenție și detecție a efracției. Pentru a afla cum pot acestea să îmbunătățească funcționarea business-ului tău, solicită o consultanță gratuită de la specialiștii Last Chance.